Vol-au-vent van konijn

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(20) 60

Ingrediënten

  • 1 konijn, versneden
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stengel selder
  • 2 wortelen
  • 4 takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • enkele takjes krulpeterselie
  • 500 ml wildfond
  • 1500 ml water
  • 250 g champignons
  • 200 g erwtjes, diepvries
  • bosje kervel
  • boter
  • peper en zout

Voor de balletjes:

  • 400 g kalfsgehakt
  • 1 eidooier
  • 50 g paneermeel

Voor de saus:

  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • 200 ml room
  • nootmuskaat
  • ½ citroen

Recept

Snijd de uien, wortelen en selder in grove stukken. Pel en plet de look. Stoof alles in boter. Bind de tijm, laurier en peterselie samen en laat even meestoven.

Schik de stukken konijn op de groenten en overgiet met de wildfond en 1,5 l water. Dek af en laat 1 uur stoven.

Meng de eidooier en het paneermeel onder het gehakt. Kruid met peper en zout. Rol er kleine balletjes van.

Haal het konijn uit de bouillon en laat afkoelen. Zeef de bouillon. 

Kook de balletjes gaar in de bouillon van het konijn. Schep uit met een schuimspaan.

Snijd de champignons in kwartjes en bak ze in boter goudbruin. Kruid met peper en zout. Voeg de gehaktballetjes toe en bak even mee.

Pluk het vlees van het konijn.

Smelt 50 g boter en voeg al roerend de bloem toe. Laat 2 minuten al roerend bakken. Giet er langzaam de room bij en vul aan met bouillon tot er een smeuïge saus ontstaat. Breng op smaak met nootmuskaat, wat citroensap, peper en zout. Voeg de stukjes konijn, champignons, gehaktballetjes en erwtjes toe. Schep om en laat nog even doorwarmen.

Schep de vol-au-vent op de borden en werk af met een plukje kervel. Lekker met puree.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.