Vogel zonder kop met knolselder, wortel en tijmkrieltjes
Winterse heerlijke ovenschotel met gevulde kalkoenfilet. Snijd de groenten in grove stukken en werk met krielaardappeltjes. Een lekkere combinatie van vlees en groenten!
Ingrediënten
- 400 g kalkoenfilet, in dunne plakken
- 320 g (kippen)gehakt
- 600 g krielaardappelen
- 300 g wortelen
- 300 g knolselder
- 1 el provencaalse kruiden
- 25 g boter
Recept
Kook de krieltjes met de pel beetgaar in gezouten water.
Maak de wortelen en de knolselder schoon, snij in grove stukken en dompel 3 minuten onder in kokend water.
Laat uitlekken en doe ze met de krieltjes in een ovenschaal.
Zet in een voorverwarmde oven van 180°C.
Meng het gehakt met de provençaalse kruiden.
Beleg elke plak kalkoenfilet met wat gehakt en vouw dicht.
Bak de pakketjes in de boter en leg ze bij de groenten in de ovenschaal.
Laat alles nog 20 minuten verder garen in de oven.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.