vanillecake

6
(15) 45
  • 200 g hoeveboter
  • 200 g suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • koffielepel vanille-extract
  • 3 eieren
  • 50 ml melk
  • 200 g zelfrijzende bloem
  • cakevorm of tulbandvorm
  • spray of boter om de vorm in te vetten
Als je 1 ei vervangt in een cakerecept door 50 ml melk dan is hij malser en kruimelt hij minder.
Doe de malse boter in de keukenrobot en roer de boter goed glad met de platte menghaak.
Voeg de suiker en vanillesuiker toe en laat 5 minuten kloppen.
Doe één voor één de eieren erbij en laat na elk ei goed kloppen tot het mengsel de eieren heeft opgenomen.
Doe er dan de bloem, vanille-extract en de melk bij. 
Roer nog even goed door en giet het deeg in de ingevette vorm. 
 
Plaats de vorm op de rooster op de bodem van de bakoven en laat hem bakken gedurende 45 min. 
Steek even in de cake met een vleesvork of satéprikker. 
Kleeft er nog deeg aan, zet hem dan even terug in de oven.
Laat 5 minuutjes afkoelen in de vorm en haal hem dan uit en laat afkoelen op een taartrooster.
Nadien bewaar je hem in een goed afsluitende doos.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.