Traag gegaarde ribbetjes

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Botermalse ribbetjes, daar loopt het water van in de mond. Ribbetjes klaarmaken is helemaal niet moeilijk, je moet enkel wat geduld hebben. Geniet van deze traag gegaarde ribbetjes met honing!

Ingrediënten

  • 2 kg ribbetjes
  • 2 dl ketchup
  • 6 el honing
  • 3 el azijn
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • zout
  • chilipeper naar smaak
  • enkele takjes koriander
     

Recept

1 dag voordien:

Vermeng alle ingrediënten voor de marinade; ketchup, honing, azijn, gesnipperde knoflook, zout en chilipeper. 

Schik de ribbetjes op een vel aluminiumfolie en schenk de marinade over de ribbetjes. Sluit de aluminiumfolie als een papillot als het ware.

Gaar de ribbetjes gedurende 3u in een voorverwarmde oven van 100°C

Draai daarna de oven uit en laat de ribbetjes in de oven een nachtje afkoelen.

Afwerking:

Grill de ribbetjes kort op de grill of BBQ. Werk de botermalse ribbetjes af met enkele takjes koriander.

Dien op met een gepofte aardappel of aardappel in de schil en een frisse sla.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.