Tongschar à la meunière met mosterdcrème, zonnebloempitten, erwten en tuinbonen

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

25

Ingrediënten

Meunière

  • 4 kleine volledige tongscharren
  • 4 el hoeveboter
  • 25 g zonnebloempitten
  • 1 citroen

Mosterdcrème

  • 8 el klassieke mayonaise (zelfgemaakt of uit de supermarkt)
  • 2 el mosterd

Groenten

  • 50 g erwten
  • 50 g tuinbonen
  • 1 kleine el boter

Dit is een absolute klassieker met een twist.

Recept

Blancheer de erwten kort en schrik in ijswater. Dop de tuinbonen en stoof alles even aan in boter. Kruid af met peper en zout.

Bak de tongschar in ruime boter tot ze net gaar is. Voeg de zonnebloempitten, zeste en sap van citroen toe en kruid af met peper en zout.

Meng de mosterd met de mayonaise tot een crème.

Serveer de vis met de bakjus. Strooi de erwten en tuinbonen over de vis. Spuit enkele dotjes mosterdcrème rond de tongschar. Werk af met zonnebloempitten.



Recept Matthieu Beudaert

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.