Toast met ham, ei en gepekelde ui

Ontbijt
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

45

Eet jij graag boterhammen met hesp maar wil je het graag eens specialer? Toast je brood, voeg een gekookt eitje toe en maak het extra speciaal door af te werken met gepekelde uien.

Ingrediënten

  • 1 bol look
  • handvol kiemblaadjes of waterkers
  • 6 eieren
  • 500 g gekookte Meesterlyck ham
  • 8 sneetjes speltbrood of zuurdesem
  • olijfolie
  • peper en zout

Voor de gepekelde uien:

  • 2 grote rode uien, in ringen
  • 150 ml witte wijnazijn
  • 2 el suiker

Recept

Verwarm de oven voor op 200°C.

Bestrijk de bol look met olijfolie, wikkel in aluminiumfolie en plaats 30 minuten in de oven.

Breng voor de gepekelde uien de azijn aan de kook samen met de suiker en een scheutje water. Roer tot de suiker is opgelost.

Giet vervolgens het mengsel over de rode uiringen en laat 15 minuten staan.  

Haal de look uit de oven en laat afkoelen. Pers het vruchtvlees uit de lookteentjes en roer wat los in een klein kommetje.

Kook de eieren half hard in 6 minuten. Spoel onder koud water, pel ze en snijd in partjes. Bedruppel met olijfolie en kruid met peper en zout.

Rooster de sneetjes brood goudbruin in een broodrooster. Bestrijk met de look en beleg met de eieren. Verdeel er de gepekelde ui en de plakjes ham over. Werk af met de kiemen en kruid extra bij met peper. Serveer meteen.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.