Stoofpotje van rund en lentegroenten

4
  • 1,2 kg stoofvlees
  • boter
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 laurierblad
  • enkele takjes tijm
  • 1 dl witte wijn
  • een bussel radijzen, gehalveerd
  • een bussel groene asperges, geschild
  • een bussel wortels, in stukjes
  • 300 g tuinbonen
  • peper
  • zout

Snijd het vlees in blokjes en bak aan.
Voeg de ui en de knoflook toe en laat even meebakken.
Voeg het laurierblad en de tijm toe.
Overgiet met de witte wijn en laat bijna volledig inkoken.
Voeg 2 dl water toe.
Laat 2,5 uur zachtjes sudderen onder deksel.
Breng op smaak met peper en zout.

Stoof de radijzen en wortels kort in boter.
Blancheer de asperges en de tuinbonen.
Verwijder de harde vliesjes van de tuinbonen.

Meng de groenten door het stoofpotje en serveer met brood of gekookte aardappelen.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.