Spinazie/slasoep met kruidige kaasstengels

4
45

Voor de soep

  • 300 g jonge spinazie
  • 1/2 krop sla
  • 25 g boter
  • 30 g bloem
  • 800 ml bouillon
  • 1/4 dl room
  • versgemalen peper
  • zout
  • nootmuskaat

Voor de kaasstengels

  • +/- 80 g geraspte Herbie
  • 4 plakken bladerdeeg van 10x10 cm
  • 2 el maanzaad
  • 2 el komijnzaad
  • 1 ei
     

Voor de soep

Roerbak de gewassen spinazie en de fijngesneden sla in enkele minuten gaar.
Smelt de boter en meng de bloem er met een klopper door tot alle klontjes zijn opgelost.
Voeg al roerend de bouillon toe en daarna ook de spinazie/sla.
Mix het geheel en roer er voorzichtig de room door en breng die op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Serveer er kruidige kaasstengels bij!

Voor de kaasstengels

Verwarm de oven voor op 180°C.
Laat de bladerdeegplakjes ontdooien, bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de ontdooide plakjes bladerdeeg op.
Snij elk plakje in 8 reepjes.
Draai elk reepje aan de 2 uiteinden in tegenovergestelde richting.
Je verkrijgt nu een gedraaide vorm.

Bestrijk met het geklutst ei en strooi er de kaas en de eventuele zaadjes op.
Bak af in de oven gedurende +/- 20 min. 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.