Roodbaars met courgette en tomatensaus

Claudia Allemeersch
4
45

Voor de saus:

  • 2 sjalotten
  • 1 teentje look
  • 1 selderstengel
  • 2 el olijfolie
  • 1 blik gepelde tomaten in blokjes
  • 1 chilipepertje
  • 1 dl rode wijn
  • 2 takjes citroentijm
  • 1 blaadje laurier
  • peper en zout

Voor de vis:

Aardappelpuree:

  • 500 g aardappelen
  • 4 el olijfolie
  • Grof zeezout en peper van de molen
  • 2 verse tomaten ontdaan van vel een zaadjes

Pel en versnipper de sjalotten en de look. Maak de selderstengel schoon en versnijd in kleine stukjes. Ontzaad de chilipeper en versnipper fijn.

Verhit de olijfolie en stoof de sjalot met look aan. Voeg de selder toe, alsook het blik tomaten en de chilipeper.

Blus met rode wijn en voeg de citroentijm en de laurier toe. Kruid met peper en zout en laat alles langzaam garen.

Schik de vis in een ovenschotel en kruid met peper en zout. Snijd de courgette in zeer fijne schijfjes en beleg hiermee de visfilets. Overgiet met olijfolie en laat garen in de oven gedurende 8 minuten op 200°C.

Kook de aardappelen gaar en pureer ze met de olijfolie en de kruiden. Snijd de tomaten in gelijke kleine blokjes en voeg toe aan de puree.

Schik voor de dressering wat puree op het bord en leg hierboven de visfilet. Schep wat saus errond en werk af met wat preischeutjes.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.