Preipuree met vis en kruidenboter

4
(30) 10

Puree met vis is een klassieke en geslaagde combinatie. In plaats van een (room)sausje voeg je zelfgemaakte kruidenboter toe voor nog meer smaak.  

  • 6 grote bloemige aardappelen
  • 400 g prei
  • 50 g kruiden (basilicum, bieslook, peterselie of koriander)
  • 130 g zachte gezouten boter
  • 4 rode mulfilets (met vel, 130 g elk)
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout
  • aluminiumfolie
     
Geef de kruidenboter een kleurtje door tomatenpuree of saffraan toe te voegen.

Schil de aardappelen.

Snijd de prei in ringen.

Voeg de aardappelen toe in een kookpot met gezouten water. Laat gedurende een tiental minuten koken. 

Voeg de prei toe. Laat nog zo'n tien minuten koken, of tot de aardappelen volledig gaar zijn.

Hak ondertussen de kruiden fijn en meng ze met de zachte boter.
Breng op smaak met peper en zout.
Rol de boter in aluminiumfolie en laat opstijven in de koelkast (1 uur).

Giet de aardappelen en de prei af en maak er puree van.
Kruid met peper en zout.

Laat de olijfolie smelten in een antikleefpan en bak de vis gedurende 7 minuten.

Serveer met de preipuree.
Werk af met een plakje kruidenboter.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.