Plattekaas met pruimen, aardbeien en peperkoek

Thema
Number of persons
Aantal personen

6

Preparation time
Bereidingstijd

15

Geen keukenprins(es) maar toch zin in een heerlijk zoet dessert? Dan is dit dessert met platte kaas, rood fruit en peperkoek precies wat je zoekt.

Ingrediënten

  • 2 pruimen
  • 250 g aardbeien
  • 250 g kersen
  • 50 g suiker
  • 4 sneetjes Belgische peperkoek
  • 400 g volle plattekaas  

Recept

Was de pruimen en verwijder de pitten. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Was de kersen en verwijder de steeltjes en pitten.

Leg enkele pruimen, aardbeien en kersen apart voor de afwerking.

Doe de rest van de pruimen, aardbeien en kersen in een kookpot en breng aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten op een zacht vuurtje koken.

Voeg wat suiker toe naar smaak en laat afkoelen. Mix fijn en zeef.

Snijd de overige pruimen, kersen en aardbeien in stukken.

Snijd de sneetjes peperkoek in kleine dobbelsteentjes. Verhit een antiaanbakpan en rooster de peperkoekblokjes tot ze krokant zijn. Laat uitlekken op een keukenpapiertje.

Verdeel de vruchtencoulis in de kommetjes. Schep er de plattekaas in en werk af met de rest van het vers fruit en geroosterde peperkoek.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.