Pladijs met groene gazpacho

4
  • ½ komkommer
  • 6 groene tomaten
  • 1 kleine ui
  • ½ teen knoflook
  • 1 el dragonazijn
  • 4 el olijfolie
  • ½ groene chilipeper
  • ½ el worcestershiresaus
  • 1 kleine stronk groene selder
  • ½ groene paprika
  • 4 stengels lavas
  • 2 el sushiazijn
  • 1/5 knolselder, schoongemaakt
  • 1 stengel witte selder
  • notenolie
  • handvol lavasblaadjes
  • selderijzout
  • 4 pladijsfilets
  • frituurolie
  • peper en zout

Garnituur:

  • enkele rode en gele kerstomaatjes
  • gebakken pijnboompitjes
  • handvol broodkorstjes

Mix de komkommer, de tomaten, de ui, de groene chilipeper, de groene selder en de groene paprika met de dragonazijn, olijfolie, look en worcestershiresaus. Druk ze door een grove zeef. Breng op smaak met peper en zout. Laat afkoelen in een karaf.

Houd ongeveer 250 ml van de soep in de mixer en voeg de sushiazijn en de lavas toe. Mix opnieuw. Maak sorbet van het mengsel in een ijsmachine of laat het bevriezen in een bakje.

Snijd 10 dunne chips van de knolselder en frituur ze krokant met de lavasblaadjes. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Snijd de rest van de knolselder in kleine blokjes en blancheer ze kort. Snijd de bleekselder in dunne plakjes en marineer ze in notenolie.

Bak de pladijsfilets in de pan.

Schik alle garnituren in de borden en voeg een bolletje gazpachosorbet toe. Giet er aan tafel de gazpacho bij.

 


Recept Stijn Bauwens

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.