Bereiding
Mix de komkommer, de tomaten, de ui, de groene chilipeper, de groene selder en de groene paprika met de dragonazijn, olijfolie, look en worcestershiresaus. Druk ze door een grove zeef. Breng op smaak met peper en zout. Laat afkoelen in een karaf.
Houd ongeveer 250 ml van de soep in de mixer en voeg de sushiazijn en de lavas toe. Mix opnieuw. Maak sorbet van het mengsel in een ijsmachine of laat het bevriezen in een bakje.
Snijd 10 dunne chips van de knolselder en frituur ze krokant met de lavasblaadjes. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Snijd de rest van de knolselder in kleine blokjes en blancheer ze kort. Snijd de bleekselder in dunne plakjes en marineer ze in notenolie.
Bak de pladijsfilets in de pan.
Schik alle garnituren in de borden en voeg een bolletje gazpachosorbet toe. Giet er aan tafel de gazpacho bij.
Recept Stijn Bauwens
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.