Pladijs met een schelpensausje en puree

Partner

Ilse D'hooge

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

40

De combinatie van pladijs met een frisse, kruidige puree is ideaal voor een mooie nazomerse dag. De schelpjes geven dit hoofdgerecht een luxueuze toets.

Ingrediënten

  • 800 g zachtkokende aardappelen
  • 2 el gehakte peterselie (voor de puree)
  • 2 el gehakte kervel (voor de puree)
  • rasp van 1 biologische citroen
  • 100 ml zure room
  • peper en zout
  • 500 g jonge wortelen met loof
  • 100 g peultjes
  • 50 g kervel (saus en afwerking)
  • 4 pladijzen, gefileerd (dubbele filet)
  • 300 g schelpen (venus, kokkels,…)
  • 1 sjalot
  • 100 ml droge witte wijn
  • 150 ml room
  • 1 kl maïzena
  • boter om te bakken

Recept

Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Pureer en voeg de gehakte kruiden, citroenrasp en zure room toe. Breng verder op smaak met peper en zout.

Snijd de wortelen in de lengte door en behoud wat loof. Blancheer de wortelen en peultjes gedurende 4 minuten in kokend water.

Maak de saus. Fruit de sjalot in wat boter. Spoel de schelpjes en voeg toe. Blus met de witte wijn. Zet het deksel op de kookpot en schud tot de schelpjes open zijn. Haal de schelpjes uit de kookpot en houd ze warm onder wat aluminiumfolie. Zeef het kookvocht en doe terug in de kookpot. Los de maïzena op in een eetlepel water en bind de saus. Voeg de room toe en laat tot saus indikken. Roer er de gehakte kervel en een beetje citroensap door.

Rol de pladijsfilets op tot brede rolletjes. Steek er eventueel een prikker in, zo kan je ze makkelijker bakken. Bak de pladijsrolletjes in voldoende boter aan beide kanten krokant, kruid met peper en zout. Serveer met de kruidenpuree en de primeurgroenten. Lepel er de saus rond en werk af met de schelpjes en een plukje kervel.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.