Pladijs met een knapperig korstje en zeevruchten

4
  • 8 pladijsfilets van 100 g zonder vel
  • 50 g broodkruim of paneermeel
  • 1/2 bot peterselie
  • 1 teentje look
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout

Voor de saus

  • 400 g kleine mosseltjes
  • 400 g kokkels
  • 1 fijngesnipperde sjalot
  • 1/4 l visfumet
  • 1/4 l room
Om tijd te besparen kan u voor de saus een pakje kant-en-klare vissaus nemen en grijze garnalen toevoegen. Een speciale presentatie: 2 pladijsfilets kruisgewijs op elkaar leggen, dichtplooien, daarna dichtschroeien en de verdere bereiding volgen.

De peterselie en look fijnsnijden en met het broodkruim en de olijfolie mengen.

De mosseltjes en de kokkels grondig wassen, gaar stoven met het sjalotje en uit de schelp halen. De visfumet bij het mosselvocht gieten en zacht laten inkoken, vervolgens de room toevoegen en eventueel indikken met een beetje maïzena. De kokkels en de mosseltjes bij de saus voegen.

De pladijsfilets spoelen, droogdeppen en kruiden met peper en zout. Kort in hete olijfolie aan beide zijden dichtschroeien, aan 1 zijde met het broodkruimmengsel instrijken en ongeveer 8 minuten in de oven op 180°C verder garen.

De saus met garnituur over de borden verdelen en de pladijsfilets erop schikken. Serveren met spinaziepuree.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.