Pladijs, gefileerd en gefrituurd, zurkelpuree met daslook en kruidenmayonaise

4
  • 600 g pladijsfilets
  • 1 ei
  • 2 eetlepels bloem
  • 100 g broodkruim
  • 4 partjes citroen
  • peper en zout
  • frituurpan met nieuwe olie

Voor de aardappelmousseline

  • 500 g aardappelen
  • 50 g zurkel
  • 50 g daslook
  • 2 dl melk
  • 50 g boter

Voor de kruidenmayonaise

  • 1 dl mayonaise
  • ½ sjalot
  • 1 eetlepel gesneden bieslook
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 1 eetlepel gesneden dragon
  • 1 eetlepel kappertjes
     
Spoel de pladijsfilets, dep droog, haal eerst door bloem, dan door losgeslagen ei en vervolgens door broodkruim.
Kook de aardappelen, giet af en laat drogen, haal door een roerzeef en roer er de melk onder.
Spoel de zurkel en daslook, stoof kort in boter en voeg bij de aardappel. Breng op smaak met zout en peper.

Maak de mayonaise aan met de kruiden en de kappertjes.
Frituur de pladijsfilets in olie, laat uitlekken op keukenpapier en kruid met zout en peper.

Schik de filets op borden, ernaast de aardappelmousseline en serveer de kruidenmayonaise afzonderlijk.
Garneer met een partje citroen.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.