Pladijs, gebakken op de graat, met een fondue van tomaat en groene kruiden

Number of persons
Aantal personen

4

Ingrediënten

  • 4 schoongemaakte pladijzen op geheel
  • 2 el bloem
  • 100 g boter
  • 3 pruimtomaten
  • 1 el fijngesneden platte peterselie
  • 1 el fijngesneden basilicum
  • ½ el fijngesneden dragon
  • sap van ½ citroen
  • peper en zout

Laat je product spreken, zonder veel tierlantijntjes. Eenvoud siert!

Recept

Maak voor het pellen van de tomaten een kruisje in de kruin van de tomaten. Dompel ze 10 seconden onder in kokend water en laat even schrikken in ijswater. Pel de tomaten, snijd in vier en verwijder de zaadjes. Snijd ze vervolgens in brunoise (dobbelsteentjes).

Knip de vinnen aan de zijkant van de pladijs bij. Spoel de pladijzen onder koud stromend water. Dep droog met een propere handdoek. Breng op smaak met peper en zout. Wentel de pladijs even door de bloem en klop goed af.

Kleur de boter op een hoog vuur in een pan met antiaanbaklaag. Leg de pladijs in de pan en voeg voortdurend klontjes boter toe, zodat de boter niet verbrandt. Draai de vis om en kleur beide kanten bruin. Neem de pladijs uit de pan en schik op de borden. Zeef de overtollige boter in een potje en houd apart.

Voeg de tomaten bij deze boter en laat even lichtjes trekken. Voeg vervolgens de groene kruiden toe en het citroensap. Serveer dit bij de vis.


Recept Broes Tavernier

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.