Piepkuiken, in de oven gebraden, gewokte aardappel, doperwtjes met salie en rozemarijn

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 4 piepkuikens (elk ongeveer 500 g)
  • 500 g (diepvries) erwtjes
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takken rozemarijn
  • een 10-tal salieblaadjes
  • 2 dl gevogeltebouillon
  • 1,5 dl olijfolie
  • peper en zout

Verwijder laatste pluimpjes van de piepkuikens. Strijk ze in met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Leg ze in een ovenschotel en gaar in een voorverwarmde oven op 160°C gedurende 45 minuten. Lepel er regelmatig bakjus over.

Hak intussen de sjalotten, knoflook, rozemarijn en salie afzonderlijk fijn.

Snijd de geschilde aardappelen in blokjes, spoel en blancheer in licht gezouten water.

Blancheer ook de erwtjes kort in licht gezouten water. 

Verhit de resterende olie in een wok en bak de aardappelblokjes knapperig. Voeg na enkele minuten de sjalot, knoflook, kruiden en erwtjes toe en laat nog doorwarmen. Haal de piepkuikens uit de pan, giet het vet weg en blus met de gevogeltebouillon. Kook door en breng op smaak met peper en zout.

Ontbeen de piepkuikens en serveer op warme borden. Serveer er de aardappelwok langs en nappeer met de jus.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.