
Wil je een overheerlijk dessert op de BBQ klaarmaken? Dan is deze papillot van rood fruit met kriekenbier zeker iets voor jou!
Ingrediënten
- 2,5 dl kriekenbier uit Zuid-West-Vlaanderen
- 120 g rietsuiker
- 200 g aardbeien
- 200 g kersen
- 200 g blauwe bessen
- 200 g frambozen
- 40 g boter
- 8 Antwerpse handjes
- vanille ijs (optioneel)
Dit dessert kan je ook in een hete oven klaarmaken.
Recept
Was, indien nodig, het fruit en verdeel het over vier Q-bags of papillot.
Strooi er de suiker over en overgiet met het kriekenbier.
Doe er nog een klein klontje boter bij en sluit de papillot.
Leg de papillot op de barbecue en laat een viertal minuten garen tot de boter gesmolten is en het sap begint te pruttelen.
Open de papillot en giet het fruit in een diep bord, werk af met wat verkruimelde Antwerpse handjes.
Voor de liefhebbers is een bolletje vanille ijs een leuk extraatje.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.