Paella

Broodje kaas
4
60
  • 500 gram rijst
  • 1 gr saffraanpoeder
  • 1 liter kippenfond
  • 6 gamba’s
  • 4 kippenboutjes
  • 1 bakje prinsessenbonen (geblancheerd)
  • 200 gr erwten
  • 1 rode paprika (geblancheerd)
  • kippenkruiden
  • 1 sjalot
  • 1 citroen
Blancheer de groentjes op voorhand. Blancheren is een kooktechniek waarbij je je groenten een korte tijd (+/- 2 min) in kokend water dompelt. Daarna spoel je de groenten af met koud water. Zo zijn de groenten niet meer rauw, maar ook nog niet helemaal gaar.

Snijd de sjalot in kleine stukken en stoof het samen met de rijst tot de rijst glazig is.
Rijst openleggen in de pan. Kippenfond er over gieten tot de rijst mooi onder staat. Niet meer roeren in de rijst! Laten pruttelen op een laag vuurtje en doe er saffraan bij.

Leg de kippenbouten in een ovenschaal. Giet er olijfolie over en kruid af met peper, zout en kippenkruiden.
Steek ze gedurende 40 min in de oven op 200 graden.

Gamba’s bakken in de pan met look erbij.

Als het vocht bijna weg is uit de rijst, doe er dan de rauwe erwtjes en de geblancheerde boontjes en paprikaringen bij. Laat ze meegaren met de rijst.

Als de rijst klaar is en de groenten beetgaar, leg dan de kippenbouten en gamba’s bovenop de paella.
Leg er wat partjes citroen op als versiering.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.