Ovengerecht met spruitjes, geitenkaas en ricotta

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(20) 30

Ingrediënten

  • 800 g spruitjes
  • 100 g verse geitenkaas
  • 100 g ricotta
  • 2 eieren
  • 6 eetlepels halfvolle melk
  • 1 teentje knoflook
  • peper

Recept

Kook de spruitjes beetgaar in een bodem kokend water.

Houd er 4 opzij en snijd de andere spruitjes in vieren.

Plet de geitenkaas en de ricotta in een kom.

Doe er het geplette teentje knoflook, de melk en de losgeklopte eieren bij en breng op smaak met peper.

Voeg als laatste de spruitjes toe en meng alles goed door elkaar zodat de spruiten min of meer fijngestampt worden.

Giet het mengsel in 4 ovenschaaltjes of stoofpannetjes en versier met een spruitje.

Zet het gerecht 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C tot er zich een goudbruin korstje vormt.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.