
Ossobuco
Claudia Allemeersch



4

135
Ossobuco is een klassiek Italiaans gerecht waarbij kalfsschenkels de ster van het verhaal zijn.
Ingrediënten
- 4 kalfsschenkels van +/- 250 g
- 2 wortelen
- 2 takjes selder
- 2 uien
- 3 teentjes look
- 1 el bloem
- 40 g boter
- 180 ml witte wijn
- 2 blaadjes laurier
- 200 ml passata (of tomatensaus)
- 1 l runderbouillon
- peper
- zout
Recept
Rasp de wortelen en snijd in blokjes. Maak de selder schoon en versnijd in reepjes. Pel de uien en versnipper. Pel de look en hak fijn.
Laat de boter smelten en hazelnootbruin worden, korst het vlees aan alle kanten bruin. Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pan.
Stoof in diezelfde pan de ui en de look aan samen met de wortelen en de selder. Laat 10 minuten stoven op een zacht vuur.
Blus met de witte wijn en laat de alcohol verdampen. Voeg de laurier toe samen met de passata.
Schik de schenkels in een braadslede, strooi er 1 el bloem over en overgiet met de groentesaus. Voeg nu ook de runderbouillon toe en dek af.
Plaats in een voorverwarmde oven van 100 °C en laat twee uur sudderen.
Serveer met wat ciabattabrood.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.