Ossobuco

Claudia Allemeersch
4
135
  • 4 kalfsschenkels van +/- 250 g
  • 2 wortelen
  • 2 takjes selder
  • 2 uien
  • 3 teentjes look
  • 1 el bloem
  • 40 g boter
  • 180 ml witte wijn
  • 2 blaadjes laurier
  • 200 ml passata (of tomatensaus)
  • 1 l runderbouillon
  • peper
  • zout

Rasp de wortelen en snijd in blokjes. Maak de selder schoon en versnijd in reepjes. Pel de uien en versnipper. Pel de look en hak fijn.

Laat de boter smelten en hazelnootbruin worden, korst het vlees aan alle kanten bruin. Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pan.

Stoof in diezelfde pan de ui en de look aan samen met de wortelen en de selder. Laat 10 minuten stoven op een zacht vuur. Blus met de witte wijn en laat de alcohol verdampen. Voeg de laurier toe samen met de passata.

Schik de schenkels in een braadslede, strooi er 1 el bloem over en overgiet met de groentesaus. Voeg nu ook de runderbouillon toe en dek af. Plaats in een voorverwarmde oven van 100 °C en laat twee uur sudderen.

Serveer met wat ciabattabrood.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.