Nieuw van bij ons

Met oliebollen of smoutebollen denk je spontaan aan kermis, maar van deze snack kan je ook op andere dagen smullen. Oliebollen maken wordt kinderspel met onze tips.
Ingrediënten
Voor ongeveer 20 bollen:
- 300 g bloem
- 25 g gist
- 12 cl water
- 12 cl lauwe melk
- 1 pakje vanillesuiker
- 2 kl suiker
- 2 eieren
- snuifje zout
- poedersuiker om af te werken
Recept
Los de gist samen met de suiker op in een klein beetje melk.
Doe de bloem in een kom en klop er de resterende melk en het water onder. Voeg de opgeloste gist en suiker toe.
Klop het eiwit stijf met de vanillesuiker. Voeg dit toe aan het mengsel samen met met de eierdooiers. Meng het geheel tot een glad deeg.
Laat het deeg 30 minuten rijzen op een warme plaats. Verwarm de frituurolie ondertussen tot 180°C.
Schep met een eetlepel telkens wat deeg en laat het in de frituurolie glijden.
Keer de bollen tijdens het bakken voortdurend om zodat ze een mooie ronde vorm krijgen.
Laat ze bakken tot ze goudgeel zijn.
Laat ze uitlekken op huishoudpapier en bestrooi voor het serveren met wat poedersuiker.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.