Langzaam gegaard kalfsgebraad

4
(45) 120
  • +/- 1 kg kalfsgebraad
  • 4 grote bloemig kokende aardappelen
  • 400 g spinazieblaadjes
  • 1 sjalot
  • 2 dl lichte rundsbouillon
  • 2 eetlepels groene pesto
  • 100 g boter
  • 2 eetlepels mascarpone
  • 2 eieren
  • 100 g bloem
  • 100 g broodkruim
  • peper en zout
     

De dag ervoor:
Schil de aardappelen, kook ze gaar en haal ze vervolgens door de roerzeef. Voeg de groene pesto toe en breng op smaak met peper en zout.
Vorm kleine kroketten. Haal ze eerst door de bloem, dan door het losgeklopt eiwit en broodkruim. Laat ze vervolgens een nachtje rusten.

De dag zelf:
Doe het vlees in een ovenschaal en laat het gedurende 1,5 uur garen op 80°C.

Spoel de spinazieblaadjes en snijd de sjalot fijn. Stoof de sjalot in een eetlepel boter, voeg de spinazie toe en laat garen op een hoog vuur. Doe er de mascarpone bij en breng op smaak met zout.

Verhit de resterende boter in een pan en laat het vlees er in korsten. Kruid met zout en peper.

Haal het vlees uit de pan en blus met de bouillon. Laat kort inkoken tot een lichtgebonden jus en breng op smaak met zout en peper.

Frituur de kroketten op 180°C.

Snijd het vlees in plakjes, schik het op warme borden en nappeer met de jus. Serveer de spinazie en de kroketten naast het gebraad.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.