Lamscarré met verse muntsaus en couscous

Claudia Allemeersch
4

Er gaat niets boven een lekkere lamscarré op de feesttafel. Werk af met zelfgemaakte muntsaus voor een smaakbom.

  • 1 lamscarré
  • 80 g boter
  • olijfolie
  • 300 g couscous
  • 1 sjalot
  • 1 chilipepertje
  • 1 prei
  • kippenbouillon
  • bieslook

Voor de muntsaus:

  • 1 dl wijnazijn
  • 2 sjalotjes
  • verse munt
  • peper en zout
  • 1 dl lamsfond
  • 1 el honing

Voor de lamscarré:

Kruid de lamscarré aan alle kanten met peper en zout.

Zet een pan op het vuur met wat boter en laat heet worden. Leg het vlees in de pan en bak totdat de carré langs alle kanten een bruin korstje heeft. 

Haal het lamsvlees uit de pan en leg het in een braadslede. Zet de braadslede in de oven gedurende 7 minuten. Haal het vlees uit de oven en houd warm onder een stuk aluminiumfolie.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Voor de couscous:

Doe de couscous in een kom. Breng de kippenbouillon aan de kook en giet daarna over de couscous. Dek de kom af met plasticfolie en laat 5 minuten trekken. 

Neem de folie weg en meng de couscous met een vork. Voeg eventueel nog wat bouillon toe. Besprenkel met goede olijfolie. 

Versnipper de sjalot, chilipeper en prei en stoof aan in wat boter. Voeg toe aan de couscous.

Maak de muntsaus:

Snijd de sjalot en de munt fijn.

Voeg de azijn, sjalotten, munt en de honing aan de kook en laat inkoken. 

Zeef de saus en voeg de lamsfond toe. Laat opnieuw even inkoken. Kruid af met peper en zout.

Dresseer het bord:

Schik een bodempje couscous in het midden van het bord. Leg hierop het lamsvlees. Lepel de muntsaus erover en werk af met grof gesneden bieslook. Strooi eventueel nog wat grof zeezout en wat kleine muntblaadjes over het bord.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.