Lamscarré met verse muntsaus en couscous

Claudia Allemeersch
4
  • 1 lamscarré
  • 80 g boter
  • olijfolie
  • 300 g couscous
  • 1 sjalot
  • 1 chilipepertje
  • 1 prei
  • kippenbouillon
  • bieslook

Voor de saus:

  • 1 dl wijnazijn
  • 2 sjalotjes
  • verse munt
  • peper en zout
  • 1 dl lamsfond
  • 1 el honing

Lamscarré kruiden en aan alle kanten korsten in hete boter. Uithalen en in een braadslede leggen. Verder laten bakken in een oven van 200°C gedurende 7 minuten. Warm houden.

Couscous:

Kippenbouillon laten koken en over de couscous gieten. Afdekken met een plasticfolie en gedurende 5 minuten laten trekken. Folie wegnemen en goed mengen met een vork en eventueel nog wat bouillon toevoegen. Besprenkelen met wat goede olijfolie. Versnipper de sjalot, chilipeper en prei en stoof dit aan in wat boter. Voeg toe aan de couscous.

Saus:

Sjalot fijnsnipperen, alsook de verse munt. In een kookpan azijn, sjalotten, munt en de honing aan de kook brengen en laten reduceren. Zeven en lamsfond toevoegen, terug even laten reduceren en afkruiden met peper en zout.

Dresseren:

Schik in het midden van het bord een bodempje couscous. Schik hierop het lamsvlees. Napeer met de saus en werk af met grof gesneden bieslook. Strooi nog wat grof zeezout over het gerecht en wat kleine muntblaadjes.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.