Brochette van biefstuk en aardappel met muntsausje

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

25

Ga je barbecuen? Dan mag een lekkere brochette niet ontbreken. Deze brochette van biefstuk en aardappel is makkelijk te maken én snel klaar. Serveer met frisse muntsaus!

Ingrediënten

  • 16 krielaardappelen in schil
  • 600 g biefstuk
  • 2 rode uien
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 125 g volle yoghurt natuur
  • 3 el mayonnaise
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 takjes verse munt
  • olijfolie
  • peper
  • grof zeezout

Recept

Steek de barbecue aan.

Was de krieltjes grondig en kook ze gedurende 15 minuten in gezouten water. Smeer daarna de afgekoelde krieltjes in met voldoende olijfolie en haal door de gedroogde tijm. Kruid af met grof zeezout en wat peper.

Snijd de biefstuk in circa 16 gelijke stukjes en kruid af met voldoende peper en zeezout.

Snijd de paprika’s en rode ui in grove stukken.

Spies de krieltjes, de biefstuk en de groenten op lange brochettestokken. Leg de brochettes ongeveer 5-7 minuten op een hete barbecue.

Snijd de munt fijn en meng met de yoghurt en mayonaise. Breng de saus op smaak met paprikapoeder, peper en grof zeezout.

Serveer de dipsaus samen met de gegaarde brochettes.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.