Krieltjessalade met gedroogde ham

Salade
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

25

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 1 krop sla
  • 1 rode ui
  • 1 doosje kerstomaten
  • 650 g krieltjes, schoongeboend
  • 200 ml zure room
  • rasp 1 limoen
  • 1 limoen, in vier gedeeld
  • 8 sneetjes gedroogde ham
  • grof zeezout
  • peper
  • olijfolie

 

Recept

Halveer de grotere exemplaren van de krieltjes. Kook ze beetgaar in gezouten water. Spoel de komkommer en kerstomaten. Verwijder de zaadjes van de komkommer en snijd in plakjes. Halveer de kerstomaten. Snij de rode ui in ringen. Spoel de sla en verdeel in stukken.

Bak de ham krokant in de pan, het gaat het best in een pan met anti-kleeflaag, zonder extra vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier.

Meng de rasp van de limoen door de zure room, breng op smaak met peper en zout, olijfolie en wat limoensap. Meng door de komkommerplakjes, kerstomaten en rode ui. Verdeel de gekookte en uitgelekte krieltjes met de komkommer over borden. Leg er de gebakken ham op. Werk af met de rode ui-ringen.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.