Kip met appelmoes

Partner

Geert Van Der Bruggen

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

45

Ingrediënten

  • 1 middelgrote kip
  • 4 stoofappelen
  • 1 eetlepel suiker
  • droge witte wijn
  • 1 citroen
  • een scheutje calvados

Voor de kippenkruiden

  • 1 koffielepel kerriepoeder
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • 1 koffielepel gemberpoeder
  • ½ koffielepel zout
  • ½ koffielepel gemalen zwarte peper
  • een scheutje arachideolie

Recept

Meng de droge specerijen en roer er olie door tot je een smeuïg papje krijgt. Wentel de kip door deze specerijenpasta.
Leg de kip op een ovenrooster en zet in een oven op 180°C met een braadslee er onder om de afdruipende vetten op te vangen. Giet regelmatig wat braadvocht over de kip. De kip is gaar wanneer het vocht dat er uit loopt, helder is.
Schil intussen de appelen, snijd ze in 4 en verwijder het klokhuis. Doe ze in een kookpan met wat suiker, een scheutje witte wijn en enkele druppels citroensap. Laat de appelen loskoken en werk naar smaak af met calvados.

Snijd de kip in stukken en serveer met de appelmoes en kroketjes.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.