Start to cook

Kip met appelmoes

Geert Van Der Bruggen
4
  • 1 middelgrote kip
  • 4 stoofappelen
  • 1 eetlepel suiker
  • droge witte wijn
  • 1 citroen
  • een scheutje calvados

Voor de kippenkruiden

  • 1 koffielepel kerriepoeder
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • 1 koffielepel gemberpoeder
  • ½ koffielepel zout
  • ½ koffielepel gemalen zwarte peper
  • een scheutje arachideolie

Meng de droge specerijen en roer er olie door tot je een smeuïg papje krijgt. Wentel de kip door deze specerijenpasta.

Leg de kip op een ovenrooster en zet in een oven op 180°C met een braadslee er onder om de afdruipende vetten op te vangen. Giet regelmatig wat braadvocht over de kip. De kip is gaar wanneer het vocht dat er uit loopt, helder is.

Schil intussen de appelen, snijd ze in 4 en verwijder het klokhuis. Doe ze in een kookpan met wat suiker, een scheutje witte wijn en enkele druppels citroensap. Laat de appelen loskoken en werk naar smaak af met calvados.

Snijd de kip in stukken en serveer met de appelmoes en kroketjes.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.