Start to cook

Kerstboom met choco

6
40

Kerstmis vieren zonder kerstboom is ondenkbaar. Met dit recept kan je nu ook smullen van een kerstboom. Dit bladerdeeggebak met chocoladepasta lust iedereen!

  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 150 g choco
  • bloemsuiker  
  • 50 g chocoladedruppels

Neem een grote bakplaat en bekleed met bakpapier. Leg er de helft van de bladerdeegplakjes op zodat ze elkaar overlappen: bovenaan 1 plakje en dan 4 plakjes onderaan zodat je er de vorm van een kerstboom in kan uitsnijden.

Smeer er de choco tussen en leg er de rest van het bladerdeeg op, je kan een beetje puzzelen door met restjes bladerdeeg de stam te maken.

Snijd repen voor de takken en geef ze een twist. Duw hier en daar chocoladedruppels op de kerstboom (vooral op de stam) en schuif de bakplaat in een voorverwarmde oven van 180°C en bak 25 minuten of tot de kerstboom mooi goudbruin gebakken is.

Haal uit de oven, strooi er nog wat bloemsuiker over en serveer meteen.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.