Kalfszwezerik met champignonsaus

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Kalfszwezerik is een delicatesse maar met ons recept maak je dit stukje vlees lekker klaar. Heerlijk in combinatie met champignonsaus!

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 100 g kastanjechampignons
  • 150 g oesterzwammen
  • bosje peterselie, fijngehakt
  • 600 g kalfszwezerik
  • 2 blaadjes laurier
  • scheutje cognac
  • 200 ml room
  • 30 g gedroogde morieljes
  • 2 el suiker
  • 150 g kalfsbouillon
  • boter
  • olijfolie
  • peper en zout

Recept

Blancheer de zwezerik met de laurier 5 minuten in licht gezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

Verwijder het vlies van de zwezerik en snijd ze in vier stukken. Kruid met peper en zout en laat even rusten.

Snijd de uien in ringen. Hak de kastanjechampignons grof en scheur de oesterzwammen. Week de morieljes 5 minuten in kokend water.

Bak de uien glazig in boter. Voeg de suiker toe, de champignons en oesterzwammen. Blus met de cognac en voeg de morieljes toe. Roerbak 2 minuten. 

Giet er de room en de bouillon bij en laat op een zacht vuur inkoken. Kruid naar smaak bij met peper en zout.

Bak de zwezerik in een flinke scheut olijfolie tot beide kanten krokant zijn. Kruid met peper en zout. Voeg een klontje boter toe en bak ze nog eens langs beide kanten een 4-tal minuten. Leg ze in de champignonsaus en werk af met de peterselie.

Lekker met kroketjes of gekookte krieltjes.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.