Champignonroomsaus is een klassieker onder de sauzen. Deze saus kan je heel makkelijk zelf maken. Een stukje vlees, gevogelte, wild, vis… met dit eenvoudig recept voor champignonsaus worden ze nóg lekkerder. Smakelijk!
Ingrediënten
- 250 g witte champignons
- cognac
- 250 ml bruine fond (of de jus verkregen van je vleesbereiding)
- 150 ml room
- citroen
Recept
Borstel de champignons proper en snijd het voetje bij.
Snijd de champignons in stukken en bak ze in een klontje gesmolten boter.
Blus de pan met een scheut cognac en laat inkoken.
Bevochtig met de bruine fond of de jus van je vleesbereiding. Laat tot de helft inkoken.
Voeg room toe tot de saus de gewenste dikte heeft. Kruid met peper, zout en enkele druppels citroensap.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.