Champignonroomsaus

Saus
Type
Preparation time
Bereidingstijd

20

Champignonroomsaus is een klassieker onder de sauzen. Deze saus kan je heel makkelijk zelf maken. Een stukje vlees, gevogelte, wild, vis… met dit eenvoudig recept voor champignonroomsaus worden ze nóg lekkerder. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 250 g witte champignons
  • cognac
  • 250 ml bruine fond (of de jus verkregen van je vleesbereiding)
  • 150 ml room
  • citroen

Recept

Borstel de champignons proper en snijd het voetje bij. 

Snijd de champignons in stukken en bak ze in een klontje gesmolten boter.

Blus de pan met een scheut cognac en laat inkoken.

Bevochtig met de bruine fond of de jus van je vleesbereiding. Laat tot de helft inkoken.

Voeg room toe tot de saus de gewenste dikte heeft. Kruid met peper, zout en enkele druppels citroensap.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.