Heek met kruidenkorst en puree van venkel

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(20) 30

Geef deze lekkere vis uit de Noordzee nóg meer smaak met een kruidenkorst. De venkelpuree en geroosterde tomaten maken dit gerecht helemaal af.

Ingrediënten

  • 4 heekfilets
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 2 el fijngehakte dille
  • 2 el fijngehakte munt
  • 30 g amandelen, geroosterd, fijngehakt
  • 1 el kappertjes, fijngehakt
  • 3 el panko
  • 500 g trostomaten
  • 600 g bloemige aardappelen
  • 1 venkel
  • ui
  • blaadjes laurier
  • scheutje karnemelk
  • olijfolie
  • boter
  • peper en zout

Recept

Meng de look, amandelen en kappertjes onder de verse peterselie, dille en munt. Giet er een scheutje olijfolie bij en roer om. Schep er de panko onder en kruid met peper en zout. 

Dep de visfilets droog met huishoudpapier en kruid ze lichtjes met peper en zout. Leg de filets in een beboterde ovenschaal en bedek de bovenkant met de kruidencrumble. 

Leg ook de trostomaten in een ovenschaal, bedruppel met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet beide schalen 25 minuten in de oven.

Verwijder ondertussen de harde kern van de venkel en snij de rest in kleine stukken. Snipper de ui, schil de aardappelen en snij in stukken.

Stoof de venkel met de ui beetgaar in olijfolie. Voeg de aardappelen toe en stoof ze even mee. Giet er zoveel water bij tot de groenten net onder staan.  Doe er de laurier bij, kruid met peper en zout en breng aan de kook.

Giet de venkel met aardappelen af en stamp ze met de karnemelk en een klontje boter tot puree. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.

Serveer, samen met de geroosterde tomaatjes, bij de vis.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.