Havermoutmuffins met appel en kaneel

Petit déjeuner
Type
Number of persons
Aantal personen

6

Preparation time
Bereidingstijd

45

Deze havermoutmuffins zijn gezond, lekker en het ideale ontbijt voor on-the-go. Maak er een aantal tijdens het weekend en je geniet enkele dagen op rij van een heerlijk ontbijt. 

Ingrediënten

  • 125 g havermout
  • 1 banaan
  • 2 eieren
  • 150 ml melk
  • 2 tl kaneel
  • 75 g rozijnen
  • 3 appels
  • 40 g amandelen
  • 40 g walnoten

Extra benodigdheden

  • een keukenrobot
  • een bakvorm voor muffins (een flexibele, silicone bakvorm werkt het makkelijkste)
  • eventueel: papieren muffinvormpjes

Recept

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Mix de havermout samen met de banaan, eieren, melk, kaneel en rozijnen samen met één appel (geschild en van het klokhuis ontdaan) in een keukenrobot.

Hak de noten grof. Schil de andere twee appels en snijd ze in stukjes. Meng de noten en appelstukjes door het beslag en schep het beslag in 6 à 8 muffinvormpjes.

Bak de havermoutmuffins gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Laat de muffins even afkoelen en haal ze uit de vorm. Serveer de ontbijtmuffins lauw of laat ze verder afkoelen en neem ze mee als tussendoortje.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.