

Havermoutmuffins met blauwe bessen en appel
Zin in iets lekkers dat ook nog eens voedzaam is? Deze havermoutmuffins met blauwe bessen en stukjes appel zijn ideaal voor elk moment van de dag. Snel klaar, makkelijk mee te nemen én overheerlijk. Extra lekker met verse appels van bij ons!
- keukenrobot
- muffinvorm
- papieren muffinvorm
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng de havermout met het bakpoeder, kaneel en zout in een grote mengkom. Meng in een maatbeker de olie met de melk, ei en honing. Meng nu de natte ingrediënten onder de droge. Laat het beslag 10 minuten rusten.
Snijd ondertussen de appel in blokjes. Hak de noten grof.
Spatel de appel, de blauwe bessen en noten onder het beslag. Leg een muffinpapiertje in een muffinbakvorm en verdeel er het beslag over. Bak de muffins is ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar in de oven.
Laat de muffins even afkoelen en werk ze eventueel af met poedersuiker. Serveer de ontbijtmuffins lauw of laat ze verder afkoelen en neem ze mee als tussendoortje.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.