Havermoutmuffins met appel en kaneel

6
45
  • 125 g havermout
  • 1 banaan
  • 2 eieren
  • 150 ml melk
  • 2 tl kaneel
  • 75 g rozijnen
  • 3 appels
  • 40 g amandelen
  • 40 g walnoten

Extra benodigdheden

  • een keukenrobot
  • een bakvorm voor muffins (een flexibele, silicone bakvorm werkt het makkelijkste)
  • eventueel: papieren muffinvormpjes

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Mix de havermout samen met de banaan, eieren, melk, kaneel en rozijnen samen met één appel (geschild en van het klokhuis ontdaan) in een keukenrobot.

Hak de noten grof. Schil de andere twee appels en snijd ze in stukjes. Meng de noten en appelstukjes door het beslag en schep het beslag in 6 à 8 muffinvormpjes.

Bak de havermoutmuffins gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Laat de muffins even afkoelen en haal ze uit de vorm. Serveer de ontbijtmuffins lauw of laat ze verder afkoelen en neem ze mee als tussendoortje.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.