Hasselback potatoes met gerookt paprikasausje
Hasselback potatoes: krokant vanbuiten, zacht vanbinnen en boordevol smaak. Serveer ze met een romig gerookt paprikasausje en je hebt hét perfecte side dish bij gegrild vlees of vis. Extra tip: steek er een takje rozemarijn in voor de complete afwerking.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C
Spoel de aardappelen en boen ze schoon. Maak een insnijding om de 3mm tot ¾ van de aardappelen, laat het onderste deel de aardappel samenhouden.
TIP: Leg de aardappel tussen twee Chinese eetstokjes, zo snijd je de laatste 0,5cm niet door.
Leg de aardappelen op een ovenschaal, strooi wat kaas tussen de plakjes en besprenkel met olijfolie. Kruid met peper en zout en zet de schotel gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Leg daarna de aardappelen op een rooster en bak ze verder op de bbq. Of laat ze 15 minuten langer garen in de oven.
Maak de saus:
Snijd de paprika’s in blokjes fruit ze aan in wat boter. Voeg er de gevogelte bouillon, paprikapoeder en de room aan toe en laat even inkoken. Mix met de staafmixer tot een sausje. Kruid nog met peper en zout.
Prik een gaatje met een satéprikker in de aardappelen en steek er een takje rozemarijn door samen met de satéprikker. Serveer de aardappelen met de saus van geroosterde paprika’s.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.