Hartjeswafels met chiajam van frambozen en zure slagroom

4
45

De combinatie van deze lekkere wafeltjes met de zoete frambozenjam en de lichtzure toets van de slagroom doen je ongetwijfeld watertanden!

Voor de wafeltjes:

  • 120 g boter 
  • 75 g suiker
  • 1 el vanillesuiker
  • 3 dl melk
  • 3 eieren
  • 250 g patisseriebloem
  • 240 g gewone bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • een snuifje kardemon

Voor de chiajam:

Voor de slagroom:

  • 100 ml room voor slagroom
  • 2 kl suiker
  • 3 el zure room
  • zeste van 1 citroen

Overige benodigdheden:

  • een wafelijzer (eventueel met een hartjesvorm)
Van dit recept maak je 10 à 12 wafeltjes. De chiajam is heerlijk bij deze wafeltjes, maar ook gewoon op een toast of boterham of in je yoghurt of havermout.

De wafeltjes:

Smelt de boter in een pannetje. Doe de suiker, melk, eieren en gesmolten boter samen in een kom een meng goed.

Voeg de bloem, het bakpoeder en de kardemon toe en klop tot je een mooi homogeen beslag bekomt. 

Laat het deeg een kwartiertje rusten. 

Verwarm je wafelijzer en doe ongeveer een halve pollepel van het beslag in het midden van je wafelijzer. Sluit en laat de wafels bakken tot ze goudbruin zijn. 

Houd de wafels eventueel warm in een oven op lage temperatuur of warm ze achteraf terug op in je (stoom)oven.

De chiajam:

Doe de frambozen samen met het citroensap en de honing in een kleine pot en zet op een gemiddeld vuur. Prak de frambozen plat met een vork. 

Roer geregeld en laat dit mengsel zo’n 10 minuutjes op het vuur borrelen. Zet het vuur wat warmer en laat nog een 3-tal minuten al roerend goed doorkoken. 

Neem van het vuur en voeg nu de chiazaadjes toe, meng goed. Laat even afkoelen en doe dan in een confituurpot. Plaats in de koelkast tot gebruik.

De zure slagroom:

Klop de room samen met de suiker tot slagroom. Meng er de zure room en de citroenzeste onder.

 

Serveer de wafeltjes samen met de chiajam en de slagroom. Enjoy!

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.