Gratin van aardappel, gehakt en Passendale

Hoofdgerecht
4
(15) 50
  • 3 vastkokende aardappelen
  • 1 pakje bladerdeeg, uitgerold
  • 250 g Passendale (kaas)
  • 400 g gemengd gehakt
  • 4 eieren
  • 3 dooiers
  • 200 ml room
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • 6 tijmtakjes

Verse tijmvinaigrette

  • 1tl tijmblaadjes
  • 3el citroensap
  • 6 el olijfolie
  • ½ tl mosterd
  • peper en zout

Verwarm de oven voor op 170°C.

Bekleed een springvorm met bakpapier en leg er het bladerdeeg in. Prik er gaatjes in met een vork.

Bak het gemengd gehakt rul.

Schil de aardappelen. Snijd de aardappel met een mandoline in dunne plakjes. Snijd de kaas in plakjes met een mes. Verdeel ze samen met het gehakt over het bladerdeeg. Zorg dat er niet veel vetstof met het gehakt meekomt.

Klop de eieren met de dooiers en de room los. Kruid met zout, peper en nootmuskaat. Doe er de blaadjes van de tijmtakjes bij. Giet het eimengsel in de vorm.

Bak de taart 50 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer als lunch lauwwarm met wat frisse rucola en een lichte vinaigrette.

Tijmvinaigrette:

Meng 6 eetlepels olie met 3 eetlepels citroensap, 1/2 theelepel mosterd en een theelepel tijmblaadjes.
Breng nog op smaak met peper en zout.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.