Gewokt witloof, zoet-zuur met kipblokjes, rijst

Hoofdgerecht
4
30
  • 300 g witloof
  • 1 rode en 1 groene paprika
  • 2 lente-uitjes
  • 500 g kippenfilet
  • 240 g rijst
  • 200 g ananas
  • 2 el suiker
  • 100 ml ketchup
  • 3 el chilisaus
  • 4 el witte wijnazijn
  • boter of olie, om te bakken
  • gebakken uitjes
  • peper en zout

 

Snijd het witloof, de ananas en de rode en groene paprika in repen. Snipper de lente-uitjes met het groen in fijne ringetjes.

Kook de rijst gaar, volgens de aanwijzingen op de verpakking, in gezouten water.

Snijd de kippenfilet in repen en bak ze krokant in een wokpan. Haal uit de pan. Bak in dezelfde pan op hoog vuur de groenten in wat boter of olie: eerst de paprika’s en na 3 minuten het witloof en de ananas. Strooi er de suiker over. Roerbak verder en voeg daarna ketchup, chilisaus en witte wijnazijn toe. Breng verder op smaak met peper en zout.

Voeg de gebakken kippenreepjes toe en serveer met de rijst. Strooi er gebakken uitjes over.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.