Gestoomde langoustine met radijs, plattekaas en basilicum

4

Haal de kop van de langoustines. Pel de staart volledig, maak een kleine insnijding op de rugkant aan het staarteinde en verwijder het darmkanaal.

Stoom de langoustinestaarten in een stoomoven gedurende 1 minuut of in een stoommandje boven kokend water. Bewaar de langoustinestaarten warm en werk ze af met olijfolie.

Snijd de rammenas in een mooie balk en kook gedurende 2 minuten in gezouten water.

Kuis de radijsjes en was ze. Snijd in vierkante blokjes.

Kruid de plattekaas met peper, zout en citroensap.

Mix een botje basilicum met 100 ml blanke olie. Passeer door een fijne zeef.

Bordschikking: leg een balkje rammenas onderaan het bord en plaats de langoustine erop. Schik de radijsjes er rond. Plaats puntjes plattekaas ertussen. Lepel de basilicumolie er rond.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.