Gemarineerde kip met een vulling van kastanje en vijgen

4
(15) 100

Deze gemarineerde kip in de oven is comfort food op zijn best. De vulling van kastanjes en champignons maakt van dit gerecht dé smaakmaker op een koude dag.    

Voor de vulling:

  • 2 sjalotten, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 350 g kastanje champignons
  • 1 el tijmblaadjes
  • 300 g voorgekookte kastanjes

Voor de marinade:

  • 100 ml balsamico
  • 2 el Tierentynse mosterd
  • 3 el olijfolie
  • 2 el honing
  • 2 el verse salieblaadjes, gehakt
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden

 

  • 1 kip
  • zout
  • peper
  • 8 verse vijgen, in kwarten gesneden 

Maak de marinade:

Meng de balsamico met mosterd, 1,5 el olijfolie, honing, salie en knoflook in een kommetje en zet opzij.

Maak de vulling:

Verhit 2 el olijfolie in een pan en fruit de gesneden knoflook en sjalot. Kruid met peper en zout. Voeg de kastanjechampignons en tijm toe en bak 5 minuten.
Schenk er 2 eetlepels balsamicoazijn bij en laat nog 5 minuten stoven. Laat afkoelen.

Mix de kastanjes fijn in een kom samen met de lauwe champignons.

 

Verwarm de oven op 225°C.

Vul de kip met de vulling van champignons en kastanjes.
Leg de kip in het bakblik en bestrijk de volledige kip met een borsteltje met de marinade. Houd de rest van de marinade apart.

Zet de kip 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Draai de temperatuur terug naar 180 graden en bak de kip 20 minuten. Bestrijk de kip halverwege deze baktijd nogmaals in met de marinade.
Draai de temperatuur terug naar 120 graden en laat de ovendeur even openstaan om de warmte eruit te laten. Op dat moment schik je de vijgen rondom de kip en giet je de rest van de marinade eroverheen. Dek het bakblik af met aluminiumfolie en zet nog 60 minuten in de oven.

Neem uit de oven en laat de kip even rusten op het aanrecht. Snijd hem daarna in stukken en leg op een serveerschaal. Schenk het vocht met de vijgen uit het bakblik over de kip.

Dien op met een pastinaak- of knolselderpuree

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.