
Gelakte tongschar met zwarte curry, mierikswortel en jonge koolscheuten
Ingrediënten
Tongschar
- 4 tongscharfilets
- 2 el honing
- 2 el sojasaus
- 1 tl inktvisinkt
- 1 el zwart currypoeder
Mierikswortel
- 100 g uitgelekte yoghurt
- 7,5 g geraspte mierikswortel
Koolblaadjes
- jonge koolblaadjes of 1 spitskool
- olijfolie
- grof zout
Deze ruwe, pure smaken gaan prachtig samen.
Recept
Meng de geraspte mierikswortel onder de yoghurt. Laat 30 minuten trekken in de koelkast. Zeef door een puntzeef.
Blancheer de koolblaadjes kort en rooster ze licht op een teppanyaki. Werk af met olijfolie en grof zeezout.
Fileer de tongscharren zonder het witte vel te verwijderen. Rooster de filets op hun witte velkant héél kort in een hete pan. Bestrijk ze met een mengsel van honing, soja en inktvisinkt. Kruid af met zwart currypoeder.
Leg de gelakte tongschar aan de ene zijde van het bord. Schik daarop enkele blaadjes kool en werk af met de mierikswortelyoghurt. Strijk eventueel nog een beetje van het laksel aan de andere zijde van het bord.
Recept Matthieu Beudaert
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.