Gelakte tongschar met zwarte curry, mierikswortel en jonge koolscheuten

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(10) 35

Ingrediënten

Tongschar

  • 4 tongscharfilets
  • 2 el honing
  • 2 el sojasaus
  • 1 tl inktvisinkt
  • 1 el zwart currypoeder

Mierikswortel

  • 100 g uitgelekte yoghurt
  • 7,5 g geraspte mierikswortel

Koolblaadjes

  • jonge koolblaadjes of 1 spitskool
  • olijfolie
  • grof zout

 

Deze ruwe, pure smaken gaan prachtig samen.

Recept

Meng de geraspte mierikswortel onder de yoghurt. Laat 30 minuten trekken in de koelkast. Zeef door een puntzeef.

Blancheer de koolblaadjes kort en rooster ze licht op een teppanyaki. Werk af met olijfolie en grof zeezout.

Fileer de tongscharren zonder het witte vel te verwijderen. Rooster de filets op hun witte velkant héél kort in een hete pan. Bestrijk ze met een mengsel van honing, soja en inktvisinkt. Kruid af met zwart currypoeder.

Leg de gelakte tongschar aan de ene zijde van het bord. Schik daarop enkele blaadjes kool en werk af met de mierikswortelyoghurt. Strijk eventueel nog een beetje van het laksel aan de andere zijde van het bord.


Recept Matthieu Beudaert

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.