Gegrilde rosbief met frisse koolsalade

4
45

Voor de marinade:

  • 2 teentjes knoflook
  • 3 laurierblaadjes
  • enkele takjes (citroen)tijm
  • 2 eetlepels citroensap
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 3 kruidnagels
  • 1 theelepel mosterdzaad
  • 1/2 theelepel peperbolletjes
  • 1/2 theelepel zeezout

Voor de koolsalade:

Voor de yoghurtdressing:

  • 150 g stevige yoghurt
  • 1 theelepel mierikswortelpuree of geraspte mierikswortel
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 afgestreken theelepels honing
  • peper, (kruiden)zout
Marineer het vlees, indien mogelijk, een dag op voorhand.
 
Maal voor de marinade de knoflookteentjes, kruidnagel, mosterdzaad, peper en zeezout fijn. Voeg de laurierblaadjes, tijm, citroensap en olijfolie toe. Wrijf het vlees goed in met de marinade en bewaar afgedekt in de koelkast.
 
Snijd voor de koolsalade de kool en wortel in julienne (smalle reepjes).
 
Meng voor de yoghurtdressing de yoghurt met de mierikswortelpuree. Breng op smaak met citroensap, honing, peper en zout. Meng net voor het serveren enkele eetlepels van de yoghurtdressing onder de groenten.
 
Haal de rosbief 30 minuten voor gebruik uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Haal de rosbief uit de marinade en laat even uitlekken. Laat de houtskool van de barbecue witheet worden (voor een gasbarbecue: 250°). Gebruik indien mogelijk een barbecue met deksel. Schroei het vlees dicht boven de hete kolen.
 
Leg de rosbief aan de zijkant van de barbecue waar geen of weinig kolen aanwezig zijn. Sluit het deksel en laat 15 à 20 minuten garen. Reken ongeveer 3 minuten per 100 g vlees. Voor 500 g is dit dus ongeveer 15 minuten. Haal de rosbief van de barbecue, draai het vlees om en laat 15 minuten, afgedekt, rusten.
 
Serveer de rosbief met de koolsalade en ciabatta.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.