Gegrilde pakketjes van aubergine en courgette met Belgische Brie, linzen en pittige dressing van munt

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

50

Met deze gegrilde pakketjes met Belgische kaas én een pittige maar frisse dressing kunnen ook vegetariërs genieten van een BBQ-avond.  

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 2 aubergines
  • 2 courgetten
  • 4 rode paprika’s
  • 1 teentje knoflook
  • 1 limoen
  • bosje munt
  • handvol basilicumblaadjes
  • 2 el fijngehakte koriander
  • 1 chilipeper
  • 2 gezouten ansjovisfilets
  • 1 tl suiker
  • 250 g Belgische Brie, in plakjes of Val-Dieu kaas
  • 400 g linzen (blik), gespoeld, uitgelekt
  • 1 tl paprikapoeder
  • olijfolie
  • peper en zout

Recept

Rooster de paprika’s op de barbecue tot het vel zwartgeblakerd is. Laat afkoelen, verwijder het vel en snijd in plakjes.

Snijd de uiteinden van de aubergines en courgetten weg en snijd ze in de lengte in plakken van 1/2 cm.

Bestrijk ze met olijfolie en kruid met peper en zout. Gril ze beetgaar op de barbecue.

Leg de plakken terug op een snijplank. Leg op elke plak aan de onderkant een stuk gegrilde paprika, brie en basilicum. Breng op smaak met peper en zout. Plooi de plakken dicht en zet eventueel vast met een prikker. Leg ze op het barbecuerooster en gril ze 6 minuten. Keer ze halverwege om.

Snipper de rode ui fijn en leg deze samen met een scheutje olijfolie in een aluminium bakje. Zet het bakje op het barbecuerooster en laat de ui even bakken. Voeg de linzen toe en kruid met het paprikapoeder, peper en zout.

Laat bakken tot de linzen goed warm zijn. Bestrooi met de koriander.

Maak de dressing.

Doe ondertussen de munt, gepelde knoflook, sap van de limoen, suiker, ansjovis en 4 el olijfolie in een blender en mix glad. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout. Snijd het chilipepertje in fijne ringen en roer door de dressing.

Serveer de dressing, samen met de linzen, bij de groentepakketjes.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.