Bereiding
Marineer de konijnenbouten ongeveer 12 uur in de rode wijn met knoflook, ui, laurier, tijm, peperbollen en een scheutje olijfolie.
Neem de bouten uit de marinade, maar houd de marinade bij. Bak de bouten rondom bruin in een beetje olijfolie.
Doe over in een stoofpot, giet er de marinade bij en laat ongeveer 45 minuten stoven tot het vlees loskomt van de beentjes. Doe er indien nodig tussenin wat water bij.
Maak de champignons schoon en snijd ze eventueel in stukjes. Bak ze kort aan in een beetje olijfolie en kruid met peper en zout. Neem uit de pan en dep af met keukenpapier.
Haal de bouten uit het stoofvocht en houd ze warm. Zeef het vocht over in een kleine pan, voeg de champignons toe en laat de saus inkoken tot de gewenste dikte.
Kook de boontjes, erwten en aardappelen gaar.
Meng alle groenten en warm ze goed door in wat olijfolie, maar laat ze niet kleuren. Werk af met de rauwe uiringen.
Verdeel de bouten over de borden, lepel er wat saus op en geef er de groenten bij.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.