Gebraden konijnenbout met lentegroenten

Hoofdgerecht
4
  • 4 konijnenbouten
  • 1 fles rode wijn
  • 2 teentjes knoflook, gekneusd
  • 2 kleine uitjes, gepeld en in 4 gesneden
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 takje tijm
  • 1 el zwarte peperbolletjes, licht gekneusd
  • olijfolie
  • 200 g paddenstoelenmengeling (shiitake, kleine oesterzwammen, kastanjechampignons, ...)
  • peper en zout

Voor de groenten

Marineer de konijnenbouten ca. 12 uren in de rode wijn met knoflook, ui, laurier, tijm, peperbollen en een scheutje olijfolie.
Neem de bouten uit de marinade, maar houd de marinade bij.
Bak de bouten rondom bruin in een beetje olijfolie.
Doe over in een stoofpot, giet er de marinade bij en laat ca. 45 min. stoven tot het vlees loskomt van de beentjes.
Doe er indien nodig tussenin wat water bij.

Kuis de paddenstoelen op en snijd ze eventueel in stukjes.
Bak ze kort aan in een beetje olijfolie en kruid met peper en zout.
Neem uit de pan en dep af met keukenpapier.
Haal de bouten uit het stoofvocht en houd ze warm.
Zeef het vocht over in een kleine pan, voeg de paddenstoelen toe en laat de saus inkoken tot de gewenste dikte.
Meng alle groenten en warm ze goed door in wat olijfolie, maar laat ze niet kleuren.
Werk af met de rauwe uiringen.

Verdeel de bouten over de borden, lepel er wat saus op en geef er de groenten bij.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.