Gebakken wijting met chermoula en kropsla

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

45

Chermoula is een pittige marinade die perfect past bij een stukje vis. Serveer met sla voor een lekker, zomers gerecht. 

Ingrediënten

Voor de marinade

  • 10 g platte peterselie
  • 20 g koriander
  • 1 teentje knoflook
  • ¼ kl komijn
  • ¼ kl piment
  • Snufje cayennepeper
  • ½ citroen
  • ½ dl olijfolie
  • ¼ kl grof zeezout
  • peper en zout

Voor de salade

  • 1 kropsla
  • 1 kleine rode ui
  • 1 el kappertjes
  • 1 el olijfolie
  • ½ kl appelazijn
  • peper en zout

Recept

Maak de vinaigrette

Pel de rode ui en snipper fijn. Meng de ui met de kappartjes, olijfolie en appelazijn. Breng op smaak met peper en zout en zet even apart.

Maak de vismarinade

Schil de zeste van de citroen.

Neem een kom en doe er de olijfolie en citroensap in.

Hak de koriander en peterselie fijn, en meng ze onder de olie met citroensap.

Pel het teentje knoflook en pers fijn. Roer de zeste samen met de kruiden en de knoflook onder de marinade. Breng op smaak met peper en zout. Meng nogmaals.

Laat de vis hier 30 minuten in marineren.

Maak de vis klaar

Doe wat olijfolie in een pan en laat warm worden. Bak de vis in de pan gedurende 2 à 3 minuten per kant.

Afwerking

Haal uit de pan, schik op een bordje en top met de vinaigrette. Serveer er de kropsla bij en een partje citroen.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.