Gebakken aardappelen met gehaktballetjes

4
  • 400 g bloemige aardappelen
  • 500 g gemengd gehakt
  • 4 el tomatenketchup
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 400 g gehakte tomaten
  • 200 ml tomatenpassata
  • 4 el paneermeel
  • 1 ei
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • basilicum
  • 20 g boter
  • 8 kerstomaatjes
  • 50 g geraspte kaas

Snijd de geschilde aardappelen in blokjes.
Meng het gehakt, 2 el tomatenketchup, het ei en paneermeel.
Kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout en maak er 12-15 balletjes van.
Bak de balletjes enkele minuten aan in boter.

Versnipper de ui en het teentje knoflook en leg samen met de aardappelblokjes op een grote bakplaat.
Meng de tomatenblokjes, passata en 2 el ketchup.
Kruid met wat gehakte basilicum en meng dan onder de aardappelen.
Leg er de gehaktballetjes bovenop en bak 30 à 40 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.

Roer halverwege de baktijd goed om en voeg de gehalveerde kerstomaatjes toe.
Strooi er de geraspte kaas over.
Verdeel over vier borden en werk af met basilicum.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.