Erwtensoep met een remoulade van tongschar en garnaal

Ilse D'hooge
4
35
  • boter
  • olijfolie
  • peper en zout
  • plukje kervel

Soep:

Remoulade:

 

Maak dit recept ook eens met Noordzeetong of griet!

Snijd de ui, aardappel en de prei in stukjes. Fruit aan in wat olijfolie. Voeg de gevogeltebouillon en spek toe en laat 15 minuten koken.

Voeg 200 g erwten toe en laat nog 5 minuten verder koken. Verwijder het spek en mix de soep fijn, passeer door een puntzeef en kruid bij met peper en zout.

Schil de aardappelen, snijd ze in kleine blokjes en kook ze beetgaar in 8-tal minuten.

Snijd de tongschar in reepjes en bak ze krokant in wat boter. Meng de aardappelblokjes met 3/4e van de garnalen en de gebakken visreepjes. Voeg de zure room, lente-ui en tomatenblokjes toe. Breng op smaak met peper, zout en truffelolie.

Duw de remoulade met een serveerring in het midden van een bord. Giet de soep rond de remoulade, werk af met een plukje kervel.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.