Entrecote met aardappelen en een salade

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

20

Entrecote bakken wordt een makkie met dit recept. Volg onze tips en serveer een sappig stukje vlees. Lekker met gebakken aardappelen of frietjes.

Ingrediënten

Recept

Haal de entrecote een kwartier op voorhand uit de koelkast.

Verhit een zware volmetalen pan. Kruid intussen de entrecotes met peper en zout. Zout niet te lang op voorhand, want dat haalt het vocht uit het vlees. 

Gebruik ook nooit een vork of een prikker om vlees te bakken. Gebruik een pan met een diameter die aangepast is aan de hoeveelheid vlees. Als je een te grote pan gebruikt gaat de boter rond het vlees verbranden. Pas als de pan echt goed warm is, mag er een klont boter in.

Doe het vlees onmiddellijk in de pan en laat anderhalve minuut bakken op de eerste kant. Draai het vlees om en laat op de tweede kant garen volgens de gewenste bakwijze.

Laat het vlees minstens 5 minuten rusten voor je het serveert.

Dien op met gemengde sla en gebakken aardappelen.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.