Côte à l’os met chimichurri-saus en aardappelpapillot

4
35

Voor de saus:

  • 1 sjalot
  • 3 el citroensap
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 bosje bieslook
  • 3 el gehakte oregano
  • 2 el gehakte tijm
  • 1 chilipeper
  • 100 ml olijfolie
  • 3 el wittewijnazijn
  • 1 el mosterd
  • komijnpoeder
  • cayennepeper
  • peper en zout

Kook de aardappelplakjes beetgaar in gezouten water.

Voor de saus

Hak de verse kruiden fijn, pers de knoflook. Hou 4 el kruiden apart.

Snipper de sjalot. Verwijder de zaadjes uit de chilipeper en hak fijn.
Meng de kruiden met de sjalot, de knoflook, de chili, de olijfolie, azijn, het citroensap, de mosterd, peper, zout, een snuifje cayennepeper en komijn. Laat even rusten.

Marineer het vlees

Haal het vlees een halfuur van tevoren uit de koelkast. Kruid met peper en zout en bestrijk met olijfolie. Leg op de gloeiende barbecue en schroei dicht. Bak 10 min. op elke kant, afhankelijk van de dikte.

BBQ

Maak 4 papillotten. Verdeel er de aardappelplakjes over, de kruidenkaas, de apart gehouden kruiden en wat witte wijn. Vouw dicht en leg 15 minuten op de barbecue.

Wikkel het vlees in een groot vel aluminiumfolie. Laat 10 min. rusten en snij aan.

Serveer met de aardappelen en de saus.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.