Cinnamon rolls
De geur alleen al maakt je instant blij. Deze cinnamon rolls zijn zacht, smeuïg en heerlijk kruidig dankzij de vulling van bruine suiker en kaneel. Afgewerkt met een romige topping van roomkaas worden ze onweerstaanbaar. Liever snel resultaat? Gebruik dan croissantdeeg uit de koelrayon.
Bereiding
Maak het deeg
Zeef de bloem met de gist in de kom van een keukenrobot. Voeg suiker en zout toe en meng kort.
Voeg de melk en gesmolten boter toe. Voeg daarna het ei toe en kneed 5 minuten met de deeghaak tot een glad deeg. Laat 5 minuten rusten.
Bestrooi het werkblad licht met bloem en rol het deeg uit tot een rechthoek van ca. 1 cm dik.
Maak de vulling
Smelt de boter en meng met de bruine suiker en het kaneel. Smeer dit mengsel gelijkmatig over het deeg, maar laat aan één lange zijde ongeveer 2 cm vrij.
Beboter een ovenschaal of taartvorm en bestuif licht met bloem. Rol het deeg stevig op in de lengte, beginnend aan de ingesmeerde zijde, en eindig met de vrije rand onderaan. Snijd de rol in 10 à 12 plakjes.
Leg de stukken in de ovenschaal, dek af met een vochtige theedoek en laat 60–90 minuten rijzen op een warme plaats, tot de rolls verdubbeld zijn in grootte.
Bak de cinnamon rolls
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bak de cinnamon rolls 25 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat ze lichtjes afkoelen.
Maak de topping
Klop de roomkaas los met de melk en vanillesuiker tot een glad mengsel. Voeg de bloemsuiker en een snuifje zout toe en klop tot een romige topping.
Lepel of bestrijk de topping over de lauwwarme cinnamon rolls.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.