Caesarsalade “in a jar”

4
60

Voor de salade:

  • 1 romeinse sla
  • 8 kippenbouten
  • 1 scheut maïsolie
  • 1 tl selderijzout
  • peper
  • 4 eieren
  • 4 sneden bruin brood
  • 4 el olijfolie
  • 8 ansjovisfilets
  • 100 g pittige harde kaas
  • eventueel: enkele kerstomaatjes

Voor de saus:

  • 2 kleine eierdooiers
  • 2 tl mosterd
  • 3 ansjovisfilets
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 25 gr pittige harde kaas (grof geraspt)
  • 1½ dl plantaardige olie
  • 2 el ongezoete slagroom
  • peper en zout
  • 2 tl citroensap

Extra benodigdheden:

  • foodprocessor of een maatbeker met staafmixer
  • 4 afsluitbare bekers of potjes met deksel

Verwarm de oven voor op 195°C.

Was de sla en zwier droog. Snij de sla grof en zet opzij.

Doe de kip in een ovenschaal. Wrijf de kippenbouten in met maïsolie. Kruid ze met peper en selderijzout. Plaats de bouten 35 à 40 minuten in een voorverwarmde oven op 195°C.

Breng een potje met water aan de kook. Leg de eitjes in het kokend water. Kook ze 10 minuten. Laat de hardgekookte eitjes schrikken onder koud water. Pel ze en snijd ze in vier. Zet opzij.

Verwijder de korsten van het brood. Snijd in reepjes en daarna in blokjes. Doe de olijfolie in een pan. Warm op en bak de blokjes brood krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

Haal de kippenbouten uit de oven en laat ze afkoelen. Pluk het vlees van de boutje en zet opzij.

Maak nu de saus als volgt:

Mix de eierdooiers, mosterd, ansjovis, knoflook en harde kaas in de foodprocessor of maatbeker tot een homogene massa. Voeg langzaamaan de plantaardige olie in een straaltje toe terwijl de machine of de mixer draait zodat er een gebonden saus ontstaat. Voeg vervolgens de slagroom toe en breng op smaak met versgemalen peper, een beetje zout en het citroensap.

Doe de sla in de afsluitbare bekers of potjes en verdeel er de eitjes, kip, ansjovisfilets en broodkorstjes over. Voeg eventueel nog wat kerstomaatjes toe. Werk af met kaasschilfers en een beetje saus.  

Bewaar de salades tot gebruik in de koeling.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.