Bereiding
Maak de krabkoekjes
Pel en snipper de ajuin fijn. Snijd de selder in kleine stukjes, verwijder de zaadlijsten uit de paprika en hak fijn.
Smelt de boter in een bakpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak tot deze zacht en glazig is. Voeg de blokjes selder en paprika toe. Laat verder meebakken tot de groenten beetgaar zijn.
Voeg tenslotte 1 tl mosterd en cayennepeper toe en bak nog 2 minuten. Giet het mengsel in een kom en laat afkoelen in de koelkast.
Roer 2 el mayonaise, 30 g paneermeel, citroenzeste, peterselie en 1 ei door het afgekoelde groentemengsel. Meng tot een homogenen massa. Snijd het krabvlees in stukjes en meng voorzichtig bij het groentenmengsel. Breng op smaak met peper & zout.
Doe de overige 60 g paneermeel in een bordje. Vorm 4 balletjes met het krabmengsel en druk plat tot een burger van 1 cm dik. Wentel de krabburgers door het paneermeel, zorg dat alle kanten bedekt zijn en leg op een bord. Dek af met vershoudfolie en zet minstens 1 uur in de koelkast.
Maak de vinaigrette
Snijd de chilipeper fijn. Snipper gember fijn tot je 1 el hebt.
Meng 100 ml plantaardige olie met de zeste van 1 citroen, citroensap, gember, chilipeper en suiker. Kruid naar eigen smaak met zout en bewaar de vinaigrette in de koelkast tot gebruik.
Bak de plakjes spek krokant in een pan zonder vetstof. Lepel op het einde een beetje gembervinaigrette over het spek.
Was de sla en meng de rest van de vinaigrette over de sla. Snijd de tomaat in schijfjes. Pel de rode ui en snijd in fijne ringen. Snijd de komkommer in dunne plakjes.
Bak de krabkoekjes in de friteuse of verhit 300 ml frituurolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de krabkoekjes tot ze goudbruin zijn aan beide kanten, ongeveer 2 tot 3 minuten per kant. Laat kort uitlekken op keukenpapier.
Beleg het burgerbroodje met enkele slablaadjes, tomaatschijfje, gebakken spek, rode ui, komkommer, een takje bladpeterselie, enkele blaadjes munt en een krabkoekje.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.